EMRT/Bowen therapie

Bowen Therapie

Bowen therapie is een zachte, niet invasieve bindweefsel (fascia) therapie. Die het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeert en het lichaam terug naar de natuurlijke balans brengt. De Bowen therapie is ontwikkeld in de jaren '50 door Tom Bowen. Begin jaren '80 heeft hij zijn effectieve technieken doorgegeven aan enkele mensen. Ozzie Rentsch heeft met deze kennis de Bowen therapie verder ontwikkeld en onderwezen. Met zachte rolbewegingen over specifieke punten van het lichaam en tussenpozen, ontspant het lichaam tijdens een behandeling. Hierdoor neemt de bloedsdoorstroming toe en kunnen ook afvalstoffen beter worden afgevoerd. Dit voorspoedigd het herstel bij trauma, pijn en vastgelopen lichaamsdelen. Het is dus veel zachter dan massage of andere manuele behandelingstechnieken. Na de behandeling zijn mensen vaak moe en loom, omdat het lichaam hard werkt aan herstel. Na enkele dagen voel je langzaam veranderingen van de balans. Cat heeft in 2009 de Bowen opleiding tot therapeute afgerond en in 2015 is zij Master Bowen therapeute geworden. 

Equine Muscle Release Therapie

Oftewel paarden spier ontspannende therapie. Afgekort EMRT, is gebaseerd op de uit Australië afkomstige Bowen therapie voor mensen.
Sinds september 2008 is Cat gediplomeerd Spier Ontspannings Therapeute voor paarden.

Met deze therapieën kan zij ruiter en paard begeleiden, niet alleen op sport gebied (begeleiding op concoursen en meerdaagse (internationale) wedstrijden e.d.), maar ook op recreatief gebied. Zo werd EMRT gebruikt door het Australische Endurance team dat goud won op de Wereldkampioenschappen in Frankrijk 2000. EMRT is dan ook de therapie die toegestaan is door de FEI en EFA tijdens de wedstrijddag en wordt in vele landen al op internationaal niveau toegepast.

Wanneer u op onderstaande kopjes klikt kunt u meer lezen over de therapiën.