Over mij

Catharine kwam al vroeg in aanraking met de paardenwereld door haar moeder. Op haar vierde zat ze voor het eerst op een welsh pony van 28 jaar (met waarschijnlijk een slecht onderhouden gebit). Het balletje ging aan het rollen en toen Catharine 9 was werd ze gevraagd om New Forest hengsten zadelmak te maken. Een eigen C pony volgde waarmee Catharine lid werd van de ponyclub. Na hard te groeien kwam er een E-pony, Prima Donna, waarmee ze vele successen behaalde zoals NKB-kampioen Z1 dressuur en driemaal een deelname aan Indoor Brabant. Dat Catharine iets met dieren wilde gaan doen werd al snel duidelijk en na het gymnasium af gerond te hebben studeerde zij 2 jaar in Gent, richting diergeneeskunde. Echter had ze weinig ervaring op het gebied van leren, dus veranderde ze naar bewegingswetenschappen in Amsterdam. Door allerlei persoonlijke omstandigheden besloot Catharine de HBO opleiding dier- & veehouderij aan de HAS Den Bosch te gaan volgen, waardoor er meer tijd kwam voor het behalen van diploma’s. Hierdoor kon ze van haar hobby haar werk maken, namelijk het les geven en bezig zijn met de paarden zelf.

Catharine is inmiddels Ingenieur in de dier-& veehouderij (specialisatie diergezondheidszorg en paardenhouderij), gediplomeerd instructrice niveau 4 (ORUN 3de fase), dressuurjury t/m ZZL (IZ), is in het bezit van het koetsiersbewijs en geeft met veel plezier regelmatig les van recreatief tot Z-niveau.

In de stage periode van de HAS besloot ze om toch de richting op te gaan die haar aan het hart ligt, namelijk de gezondheidszorg bij dieren. Ze volgde in Amerika, aan The American School Of Equine Dentistry (Virginia), een opleiding tot Equine Dental Technician. Waar zij in 2005 haar diploma behaalde als paardengebitsverzorgster.

Na deze opleiding heeft zij een onderzoek uitgevoerd in New Zealand en Australië. De vraagstelling hiervan was, of voeding, gebruiksdoel of ras invloed hebben op de afwijkingen die paarden/pony’s aan hun gebit ontwikkelen.
Hieruit is gebleken dat voor ongeveer 60% de voeding van belang is voor het gebit van paarden.

Na terugkomst in Nederland, begon zij met Cat’s Special Care. Voortkomend uit het feit dat menig mens de naam Catharine niet kan onthouden en haar omgeving haar kent als Cat.

Vervolgens is Cat in 2007 begonnen aan de opleiding tot Equine Muscle Release therapeute en Bowen therapeute voor mensen. September 2008 rondde zij de opleiding voor de paarden af en slaagde met een percentage van 94%!
Cat kan met de EMRT nog beter u en uw paard begeleiden op sport- en gezondheidsgebied.

In 2009 rondde ze ook de humane opleiding af en in januari 2014 werd zij Master Bowen therapeut.

Sinds de start van het "bit-fitten" in Nederland is Cat betrokken geweest bij de opleiding en de vereniging. Zodoende is Cat ook gecertificeerd Bit-Fitter. Met specialisatie in dressuur en stang en trens.

Door Cat haar ervaringen met alle takken van de paardensport, van recreatief tot top niveau begrijpt zij als geen ander de zorg voor uw paard of pony. Zij kan u niet alleen adviseren op het gebied van de gebitsverzorging van uw paard, maar tevens op het gebied van voeding, harnachement (zoals bitten en zadels), trainingsopbouw en rijvaardigheid.

De groei in de behandelingen van mensen met de Bowen therapie nam zo sterk toe dat Cat het niet meer in de avond uren bij mensen aan huis lukte. SInds 2017 huurt zij daarvoor een praktijkruimte en zo werd de praktijk voor mensen steeds serieuzer. Aangezien Cat altijd wil blijven leren en ontwikkelen heeft zij sindsdien vele nieuwe opleidingen gevolgd om de praktijk uit te breiden en mensen te kunnen helpen! O.a. orthomoleculaire therapie, orthomoleculair specialist lyme, energetisch morfologische bloedtest, webinars over systemisch werken, long covid problematiek, orthomoleculair specialist kinderen en is Cat gediplomeerd ademcoach (B-mind).

Vanaf 1 okt 2021 huurt Cat een ruimte in het gezondsheidscentrum Helvoirt op vrijdagen om mensen te kunnen behandelen en ontvangen. Je bent van harte welkom om een afspraak te maken en een Bowen behandeling te ervaren!